tiistai 3. syyskuuta 2013

Kukkia kiireellä

Miksi aina kaikki pitää jättää viime tippaan?

Sain pari viikkoa sitten tilauksen: 12 huovutettua kukkarintakorua. Paketti pitäisi lähettää huomenna. 
Kyllä, virkkaan "väärään" suuntaan.
Olen vasenkätinen!
No ei muuta kuin töiden jälkeen oitis virkkaamaan. Onneksi nämä kukat ovat helppoja ja nopeita tehdä. Tietysti mukavampaa olisi tehdä kiireettä, mutta tässä ei voi taas syyttää kuin itseään, että on täytynyt jättää homma viime tippaan. 

Kukat siis virkataan hahtuvasta, eli niin sanotusta esilangasta. Hahtuva on kiekolla ja on hyvin hentoista tavaraa. Jokunen vuosi sitten katsoin itsekin, että voikohan tuosta oikeasti virkata tai neuloa mitään, eikö se katkeile koko ajan? Mutta kerran kun kokeilin, jäin koukkuun heti! Hahtuva on ihan mahtavaa pesukoneessa huovutettaviin töihin eikä se edes katkeile niin helposti kuin aluksi kuvittelin. Ja jos hahtuva sattuu katkeamaan, päät saa liitettyä takaisin, kun hieraisee niitä vähän sormenpäillä yhteen.

Asiakkaan toiveena oli, että kukkia olisi ainakin valkoisena, turkoosina, violettina ja vaaleanpunaisena, loput värit saan itse päättää "fiiliksen mukaan".

Huovuttamattomat kukat
Päätin tehdä kukat kirkkaissa väreissä. Niistä tuli ihanan pirteitä!

Seuraavaksi kukkien oli vuoro hypätä pesukoneeseen.
Valmiina pyörimään!
Heitän pesukoneeseen kukkien seuraksi vähän vaatteita, yleensä ujutan sekaan myös vähintään yhdet farkut. Farkut tuovat hyvää "hankausta" pesukoneessa, mitä huovutettavat työt tarvitsevatkin. Konetta ei kannata ahtaa täyteen, koska tällöin työt eivät pyöri ja hankaudu tarpeeksi. Itse käytän nestemäistä pesuainetta pesukonehuovutuksessa.

Sitten eikun vain napsautetaan ohjelmaksi lyhyt 40:n asteen pesu ja 1200 kierroksen linkous.
Huovutettu ja huovuttamaton kukka.

Pesun jälkeen muotoilen terälehdet kauniin muotoisiksi ja annan kuivua.


Tämän jälkeen kiinnitän rintaneulapohjan.

Menekki: n. 10g/kpl

Lanka: Pirtin Kehräämön hahtuva

Koukku: 4,5mm

2 kommenttia:

  1. Ekaa kertaa täällä vierailulla ja tulenpa uudestaankin! Ihania kukkasia! Millaisella ohjeella virkkaat nuo?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Vierailin itsekin sinun blogissasi ihailemassa töitäsi eilen :) Kukkien ohje on itseni pähkäilemä, en sitä tarkkaan viitsinyt kirjoittaa, koska myyn pienimuotoisesti näitä kukkasia :)

      Poista