sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Ihan omin päin

Tällä kertaa nykyhetken käsityökuulumisia! Tänään sain valmiiksi neulotun kolmiohuivin ja mikä parasta; ohje on omasta päästäni.
Revontulihuivista on kulunut aikaa jo monta kuukautta ja aloin taas kaipaamaan vähän isompaa neulostyötä. Kotona minulla nökötti hyllykössä 2-säikeinen meleerattu ruskan sävyinen lankavyyhti, jota katselin sillä silmällä monena iltana, että siitä tulee seuraavan työni materiaali.

Ulkona on alkanut olemaan jo niin syksyinen keli, että oranssin ja ruskean sävyt ovat alkaneet näyttämään hirmu kauniilta!

Etsiskelin netistä sellaisen huivin ohjetta, joka kävisi mukavasti myös kaulaan. Päädyin kolmiohuiviin, mutta en löytänyt oikein juuri sellaista mallia mitä ajattelin. Siispä otin riskin ja rupesin vain tekemään kolmiohuivia ilman mitään ennakkosuunnitelmia. En tahtonut tehdä ihan pelkkää sileää neuletta, joten kevensin huivia tekemällä siihen reikäkerroksia tietyin välein.

Tätä huivia neuloessani päätin, etten tee yhtään huivia ennen kuin ostan pidemmät pyöröpuikot! 80cm pyöröpuikot tursuivat silmukoita loppuvaiheessa. Onneksi olin aikaisemmin kesällä tehnyt hieman heräteostoksia ja tilannut Kirjokkaalta puikonpääsuojat, mitkä olivatkin tosi kätevät siinä vaiheessa, kun venyttelin ja mittailin huivia miettiessäni montako kerrosta vielä tekisin.

Kerroksia kertyi 130 ja oli taas päättelyn aika. Olen keksinyt kuinka saan pääteltyä työn kätevästi ja löysästi. Otan toiseksi puikoksi 7,0mm puikon ja päättelen sillä silmukat. Löysyys tulee tällöin ihan itsestään!

Seuraavaksi olikin pingotuksen vuoro. Kaivoin vanhan petarin esiin ja nuppineulasin huivin patjaan kuivumaan.
Huivista tuli juuri sopiva kaulaan! JES!

Harmillista kylläkin tämä väri ei sovi minulle vaikka ihana väri onkin, mutta nyt minulla on hyvä malli tehdä itselleni oikean värinen (luultavasti turkoosin sävyinen) huivi. Tästä olen kyllä ikionnellinen!

Pakko tehdä syksyn kylmille ilmoille itsellekin tälläinen villahuivi niskaa lämmittämään!

Ohje: Oma!

Menekki: 94g (aika vähän?!)

Lanka: Pirtin Kehräämön 140 tex x2 meleerattu karstalanka, 100% villaa

Väri nro: 725

Puikot: 4,5mm pyöröpuikot

Tämän huivin myötä tähänastisen vuoden 2013 langankulutuksen luvuksi muuttui 3474 grammaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti