lauantai 31. elokuuta 2013

Revontulihuivi

Tämä on ollut varmaan yksi isoimmista ja haastavimmista töistä minkä olen tehnyt, nimittäin tämä revontulihuivi!

Olin ihaillut jo pitkään tätä mallia ja haaveillut siitä, että itsekin osaisin/uskaltaisin tämmöisen tehdä. Mutta onhan jokaisen käsityöihmiseksi tunnustautuvan tehtävä revontulihuivi edes kerran eläissään!

Yhtenä toukokuisena päivänä tulostin töissä (hups, eihän niin saisi tehdä) ohjeen Ullaneuleen sivuilta ja ostin tarvittavat langat. Langaksi valitsin kaksisäikeisen meleeratun lupiinin värisen karstalangan.

Kotona kaivoin pyöröpuikot esiin ja tartuin ohjeeseen. Noh, joku tunti siinä meni ennen kuin käsitin miten kaaviota kuuluu lukea. Ei mikään yksinkertaisin kaavio ymmärtää heti, mutta sitten kun sen hahmottaa, niin sehän on ihan yksinkertainen!

Turhaan olin pelännyt osaisinko tätä huivia tehdä!
Alku tuli todella nopeasti, mutta loppupäässä silmukoita rupeaa olemaan todella paljon. Pyöröpuikkoni olivat 80cm pitkät, yhtään lyhyemmät ei olisi voineet enää olla.

Kuvittelin olevani loppusuoralla, kun neuloin illalla klo 23 aikoihin ja päätin, että ennemmin en lähde nukkumaan ennen kuin huivi on valmis. Ja tämä päätös piti, mutta nukkumaanmeno venyi klo 2 korville. Viimeiset silmukat puristin miltei hampaat irvessä, kun väsytti jo niin, että ahdisti. 
Ennen pingotusta
Revontulihuivi kannattaa päätellä todella löysästi! Itse upotin huivin kokonaan veteen ennen pingotusta. Neuloksesta lähti kaikki jännitteet ja pinnastakin tuli hivenen pehmoisempi. Pingotin huivin niin, että reunojen kärjistä tuli mahdollisimman terävät. Tämä huivi ei ole tosiaankaan minkään näköinen ilman pingotusta!

Ohje: Ullaneule

Menekki: 160g

Lanka: Pirtin Kehräämön meleerattu karstalanka 140 tex x2, 100% villaa

Väri nro: 733

Puikot: 4,5mm pyöröpuikot, 80cm
Töissä kuvasimme huivin lupiinien keskellä, onhan langankin lempinimi lupiini :)

1 kommentti: